Одабир писма: ћирилица :: latinica

К.К. „Задругар“ Лазарево

 

Карате клуб „Задругар“је најмлађи у спортској породици Задругара. Овај све атрактивнији у спорт пустио је дубоке корене у селу, посебно међу најмлађим. У неколико наврата, на кратко, у Лазареву су карате вештину пропагирали зрењанински мајстори овог спорта Богдан Кесић и Мића Обрадовић.

Процват овог спорта почиње средином деведесетих година када се посла аниматора, организатора и учитеља латио Милош Ерић. Године 1995. клуб је егсистирао као секција Карате клуба „Зрењанин“. Самостално К.К. „Задругар“ наступа од марта 1996.године. Оснивачка Скупштина одржана је 30. марта поменуте године, а први председник постао је Митар Тешевић. Сваке године клуб је крчио пут афирмације постижући резултате који нису остали незапажени широј спортској јавности. За само деценију битисања К.К.“Задругар“ је успео да се сврста у ред најуспешнијих клубова у региону, а о успесима младих Лазаревчана чуло се широм земље, али и ван њених граница.

zadrugar-2006.600

К.К. „Задругар“ Лазарево.

Боје репрезентације бранили су: Илијана Ерић, Зорана Кокошар, Душан Станковић, Зоран Тешевић, Гордана Павловић, Дарија Ерић, Марија Башић, Сања Цвркота и Сања Лале. Медаље на међународним такмичењима освајали су: Зорана Кокошар, Гордана Павловић, Дарија Ерић, Сања Цвркота, Марија Башић, Душан Станковић, Ивана Старовлах, Гордана Богдановић. Данас клуб води Управни одбор на челу са Миленком Дуловићем. Шеф стручног штаба је Милош Ерић, а тренери су Драган Радичевић и Илијана Ерић. У сали Основне школе „Славко Родић“ у Лазареву свакодневно вежба више од 50 дечака и девојчица, а постоји и истурено одељење у Златици.

Извор текста: К.К. „Задругар“.

 

Сва права су задржана © 2020. Дизајн: Ненад Станков